Google+

söndag 12 maj 2013

Kungens kock presenterar dagens lunchtips: Parmasankyckling

Parmasankyckling 











Recept:


1/4 kopp (60 ml) olivolja (extra virgin), plus 3 matskedar
1 mellanstor finhackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 lagerblad
1/2 kopp (90 g) kalamata-oliver utan kärna
1/2 kopp färsk basilika, tunt skuren
765 g konserverade hela tomater, utan vätska och krossade för hand
en nypa socker
salt
svartpeppar


670 g kycklingbröst, benfria och utan skinn, från frigående kyckling
1/2 kopp (65 g) vanligt mjöl
2 stora ägg, lätt vispade
1 matsked vatten
1 kopp (115 g) skorpmjöl
230 g mozzarellaost, strimlad
90 g parmesanost, riven
Valfritt: kokt spaghetti, ris



Intruktioner:


1. Häll olivolja i en stekpanna och hetta upp på medelvärme. Fräs lök, vitlök och lagerblad i 5 minuter tills löken och vitlöken har blivit mjuk. Lägg i oliver och tomater. Låt småputtra tills vätskan har kokat ur och såsen blivit tjock (cirka 15 minuter). Krydda med basilika, socker, salt och peppar. Sänk värmen men håll pannan varm.

2. Värm upp ugnen till 230°C.

3. Banka varje kycklingbröst på en skärbräda med en köttklubba tills de är drygt 1 cm tjocka. Kom ihåg att lägga ett lager plast över kycklingen när du bankar.

4. Förbered paneringen: lätt som en plätt

  • Häll mjöl i en grund skål och krydda rikligt med salt och peppar. Rör om med en gaffel för att göra blandningen jämn.
  • Knäck äggen i en bred skål med vatten och vispa tills det skummar.
  • Strö ut skorpmjöl på en tallrik och krydda med salt och peppar.

5. Hetta upp 3 matskedar olivolja på medelvärme i en stor ugnssäker stekpanna. Täck försiktigt båda sidor av kycklingen med det kryddade mjölet, doppa dem sedan i äggblandningen och låt rinna av. Täck sedan hela kycklingen med skorpmjöl. När oljan har hettats upp, lägg i kycklingbitarna och stek i 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna med en krispig yta. Försök undvika att vända köttet mer än en gång.

6. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Droppa tomatsåsen över kycklingen och lägg på ett lager mozzarella och parmesan. Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått bubblor.

7. Servera med spaghetti eller ris om du vill.

Lycka till

Kungens kock


   

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)