Google+

tisdag 14 maj 2013

Kungens kock tipsar om middagsmat: Tacopaj

Tacopaj














Recept:

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl crème fraiche paprika&chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeno
150 g riven ost typ texmex
1 tsk paprikapulver

Till servering:

3 dl gräddfil
majschips / tacochips

Instruktioner:

Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med gräddfil och tacochips.

Lycka till!
Kungen kock.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)