Google+

lördag 3 augusti 2013

Chokladcupcakes med hallonfrosting

Ingredienser (20 portioner)
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg

Garnering
strössel

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
  5. Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
  6. Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
  7. Vispa i Philadelphiaosten.
  8. Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
  9. Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)