Google+

lördag 14 september 2013


Ingredienser (20 portioner)
250 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma

Överdrag
250 g blockchoklad
100 g kakao

Tillagning
  1. Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
  2. Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
  3. Smält blockchokladen i vattenbad.
  4. Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
  5. Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
  6. Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)