Google+

tisdag 6 augusti 2013

Kycklingwok


En nyttig rätt som går snabbt att laga.

Ingredienser (4 portioner)
400-500 g kycklingfilé
½ dl rapsolja
1 röd strimlad paprika
1 gul strimlad paprika
1 liten strimlad purjolök
200 g färska böngroddar
4 portioner äggnudlar
cashewnötter
Marinad
2 tsk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk pressad lime
3 msk thai sweet-chilisås

Tillagning
  1. Skär kycklingköttet i stora strimlor.
  2. Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.
  3. Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.(rejält)
  4. Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.
  5. Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.
  6. Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.
  7. Servera med nykokta äggnudlar och cashewnötter.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)