Google+

onsdag 7 augusti 2013

Mintkyssar.


Lilllördag idag så då för du passa på att mumsa lite extra. Mintkyssar till er. 
Ingredienser (40 portioner)

4 dl florsocker
1 dl kallt vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmintsolja
50 g mörk blockchoklad

Tillagning
  1. Blanda florsocker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka blandingen i c:a 10 minuter till 115 grader. (Använd termometer eller doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Blandningen ska "tråda" sig.)
  3. Häll upp sockerblandningen i en oljad skål (använd neural matolja).
  4. Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat lite. Arbeta in med en gaffel.
  5. Sätt skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det blir tjockt.
  6. Klicka upp massan i små klickar på bakplåtspapper och låt den stelna.
  7. Smält blockchokladen i mikrovågsugn.
  8. Lägg en klick blockchoklad på varje pepparmintspastill med hjälp av en tesked.
  9. Förvara pastillerna i en burk med bakplåtspapper mellan varje lager.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)