Google+

onsdag 14 augusti 2013

Pasta carbonara


Pasta carbonara finns det många varianter på. Grejen är att det ska gå lätt och fort när man gör denna. Inga krussiduller här inte. Den här är krämig och ska serveras direkt från tillagningen. 
Ingredienser (4 portioner)
500 g spagetti
200 g rökt sidfläsk
5 äggulor
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
1 tsk svartpeppar

Tillagning
  1. Blanda äggulor, grädde och 1 dl parmesanost i en bunke. Rör om ordentligt.
  2. Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper.
  3. Koka spagettin enligt anvisningar och häll av vattnet.
  4. Blanda spagetti, äggblandningen och sidfläsket hastigt i en stor pastaskål.
  5. Servera på tallrikar med svartpeppar och parmesan. Vissa vill även ha en äggula på toppen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)