Google+

söndag 4 augusti 2013

Texasburgare med grönmögelost

Ingredienser:
800 g färs, vildsvin eller nöt
2 msk dijonsenap
0.5 msk paprikapulver
0.5 msk muskot, malen
1 krm cayennepeppar
0.5 msk rökt paprikapulver
2 tsk rökt anchochilipulver
2 tsk salt
0.5 dl kallt vatten

Ostkräm:
2 dl crème fraiche
100 g grönmögelost,
ex kvibille
0.5 st citron, saft och skal

Övriga ingredienser:
4 st gula lökar med mycket skal på
8 skivor tysk sockersaltad skinka
Romansallad
4 st Ciabattabröd
1 st vitlöksklyfta, skalad
Olivolja att ringla över brödet

Gör så här:
  1. Texasburgare Börja med det som tar längst tid! Rulla in lökarna i aluminiumfolie.
  2. Lägg dem på glöden, vänd dem då och då.
  3. Låt de ligga tills de är mjuka, ca 20 min, längre om de är stora.
  4. Blanda färsen med senap, kryddor och vatten.
  5. Forma till burgare och grilla på grillen.
  6. OBS! Använder du nötfärs kan du grilla dem lite röda. Det är däremot viktigt att alltid se till att vildsvinkött blivit genomvärmt till mer än 68 grader innan man äter det.
  7. Gnid in ciabattan med vitlök och lägg på grillen tills de får fin färg.
  8. När burgarna börjar bli klara, grilla skinkskivorna snabbt.
  9. Ostkrämen Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraiche, citronsaft och rivet skal.
  10. Ta löken från elden och ta ut det innersta, det ska vara alldeles mjukt.
  11. Lägg det i en skål och krossa det med en gaffel eller kläm ut löken direkt på burgaren.
  12. Servering Lägg lite ostcreme på botten av brödet och lägg på ett salladsblad, burgaren, lök på och avsluta med den bräckta skinkan.
  13. På med locket och ät!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)