Google+

onsdag 23 oktober 2013

Majssoppa med kyckling. ♥


Majssoppor är väldigt goda, även om du gör en helt ren majssoppa. Den påminner lite om en ärtsoppa. Men här är det kyckling med i soppan. Perfekt om man känner sig krasslig och sjuk. Men även i en termos på resan, eller bara som ett mellanmål.

Ingredienser (4 portioner) 

2 kycklingklubbor
1 ½ liter kycklingbuljong
3 små färska majskolvar
3 vitlöksklyftor
4 msk matolja
2 ägg
2 msk majsstärkelse
salt
färsk koriander till garnering
vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj kycklingen och lägg den i en kastrull med 2 liter vatten och några nypor salt.
  2. Koka upp och låt koka lätt tills köttet är genomkokt, vilket tar ungefär 20 minuter. Ta upp kycklingen men häll inte ut vattnet. Fortsätt att koka buljongen tills 1 ½ liter återstår.
  3. Skär av majskornen från kolvarna och hacka upp dem eller kör dem i en mixer.
  4. Riv upp det kokta kycklingköttet längs med fiberriktningen i fina strimlor.
  5. Finhacka vitlöken och bryn den i olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i buljongen och majsen. Låt koka i 4 minuter.
  6. Tillsätt kycklingen, knäck ner äggen i soppan, rör om och låt koka upp igen.
  7. Smaka av med salt och servera. Garnera med grovhackad koriander och en nypa krossad vitpeppar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)