Google+

torsdag 31 oktober 2013

Ostfyllda köttfärsbiffar ♥


Ingredienser (1 portion)

Blandfärs 50/50, eller annan färs
1-2 ägg
vispgrädde
ost, gärna av blåmögeltyp
smör att steka i
smörpapper

Tillagning
  1. Blanda valfri mängd färs med ett ägg eller två och en skvätt vispgrädde. Färsen ska bli smidig men inte alltför lös. Tänk på att osten tillför smak så krydda något mindre än vanligt. Arbeta färsen väl och låt den vila i kylen.
  2. När det är dags för matlagning tar man fram ett smörpapper och gör en färsboll i taget, stor som en tennisboll ungefär, eller större om du vill. Rulla bollen så att den blir avlång och platta till den rejält. Lägg en redig bit blåmögelost på färsens ena sida. Med hjälp av smörpappret viker man över den andra färshalvan så att den döljer osten. Snygga till bullen en smula. Fortsätt med nästa bulle.
  3. Om man bara steker tre, fyra bullar gör man dem färdiga i stekpannan. Vänd några gånger och när osten smälter ut är man klar. Man kan slå på skvätt grädde och lägga på ett lock. Efter en kvart på låg värme har man en färdig rätt med sås.
  4. Om man ska steka många bullar bryner man dem rejält i stekpannan och flyttar över efter hand till en form i ugnen. Där får de steka färdigt på måttlig värme.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)