Google+

torsdag 24 oktober 2013

Tips för bloggare del 4: Sprida din blogg.


Det finns otroligt mycket saker man kan göra för att sprida din blogg. Det absolut snabbaste sättet är att sprida din blogg är att gör det via sociala medier. Men här har du ett stort problem som du brottas med. Sociala medier har en förmåga att dina poster i bästa fall överlever i cirka 3 timmar. Dina vänner kanske går in på morgonen och sedan senare på kvällen. Har du kanske poster mitt på dagen eller tidigt på eftermiddagen så ser inte de flesta inte din bloggpost.
Här är några sociala medier som kan vara till hands.

Facebook: FB har den stora nackdelen att de flesta har sina vänner och släkt bland sina vänner. Oftast så följer de dig redan som är intresserade av din blogg.

Google+: Spridningen är så mycket bättre på dina inlägg om du postar dina inlägg offentligt. För det mesta slipper du de som redan känner dig redan. Plus att de som är intresserade av bloggar kommer följa dig.

Twitter: Här snackar vi sekundaposter. Flödet på Twitter försvinner otroligt snabbt. Du ska posta samma inlägg flera gånger om dagen för att du ska ha något utbyte av det. Då riskerar då även att upprepa dig och en del av dina följare kommer avfölja dig.

LinkedIn: Postar du jobbrelaterade poster så kan det fungera, men annars så är det nästan meningslöst att post där.

Pinterest: Här lever dina bilder som är länkade till dina inlägg längst. För egen del så kommer det dagligen besökare varje dag, även om jag inte skrivit några poster med bilder som jag postar på Pinterest. Plus att man kan aldrig veta hur stor spridning dina bilder har.

Bloglovin: Delade meningar om detta. Många av dina besökare på Bloglovin följer dig redan. En nystartad blogg kan det däremot gör susen för.

Så vad ska man göra då?
För det första, se till att dina läsare kan följa dig via ditt RSS-flöde. Har du inget sånt, skapa det direkt.
För det andra, se till att besökarna kan följa din blogg via e-mail.
För det tredje, registrera dig på olika blogglistor, typ Blogtoplist.
För det fjärde, pinga din blogg. Det finns en massor med tjänster som pingar din blogg, Googla.
För det femte, pusha dina inlägg på Pusha

Och det sista tipset är att om du nu är bloggintresserad, följ andra bloggare, gärna de som har mycket följare. Skriv kommentarer där du visar din blogg(i länkfönstret under ditt namn). Gör ingen direktreklam för din blogg, det ser väldigt billigt ut. Skriv en kommentar som är intressant, då kommer du få besökare till din blogg via din länk. Garanterat!

Det tar tid att sprida sin blogg. Många tror att man kan skriva som ingen annan, ha massor med fina bilder. Det tar ändå tid att sprida din blogg. Tiden är din bästa vän och är du ihärdig som kommer du säkert att lyckas få en massa besökare till din blogg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)