Google+

lördag 16 november 2013

Ångbåtsbiff ♥


Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade? En sådan där som serverades på olika ölkafeer och enklare matställen ända in på 1960-talet. Hittar du den idag är det kanske under beteckningen ångbåtsbiff. Det här är ett typiskt recept i Husmoderns kokbok, 17:e upplagan, utgiven 1926.

Ingredienser (1 portion)

biff (150-200g)
rödlök
smör
salt och vitpeppar
kokande vatten
en köttklubba(!)

Tillagning

  1. Skär köttet i 3 cm tjocka skivor och bulta det på bägge sidor med en köttklubba
  2. Salta och peppra.
  3. Bryn smör och stek köttet hastigt i het panna. En minut på varje sida räcker för ett väl tillplattat kött.
  4. Lägg biffarna på en varm tallrik och bryn rikligt med skivad rödlök i samma panna. Lägg den stekta löken på och omkring biffarna.
  5. Slå kokande vatten i pannan, vispa om och häll över biffarna.
  6. Servera gärna med kryddsmör.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)