Google+

måndag 18 november 2013

Flygande Jacob ♥


Flygande Jacob är en klassisk rätt för oss svennebananer. Nu har rätten blivit kult igen, så här kommer ett klassiskt recept på rätten. Servera det gärna med ris och lite sallad.

Ingredienser (6 portioner)

1-2 grillade kycklingar
1-2 paket bacon
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
2 bananer
1-2 dl salta jordnötter
2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Plocka köttet från kycklingen, dela det i halvstora bitar och lägg i en ugnssäker form.
  3. Skär baconet i bitar och stek det några minuter i torr stekpanna. Häll av fettet som bildas.
  4. Fördela den stekta baconen över kycklingen.
  5. Skiva bananer och fördela över kyckling och bacon.
  6. Blanda chilisås med vispgrädde, curry och svartpeppar i en skål. Häll över kycklingen.
  7. Grädda din Flygande Jacob i ca 20 minuter.
  8. Vid servering så strör du över jordnötter.
  9. Servera med ris och en enkel grönsallad.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)