Google+

måndag 27 januari 2014

Bildgåta.

Bilderna nedan har en gemensam nämnare. Var kommer dessa underbara bilder ifrån?  







måndag 20 januari 2014

Musikvideo, typ skitkul!

Har detta på min G+, så delar det inlägget här på bloggen.


tisdag 14 januari 2014

Medeltidsveckan i Visby.



Visby är skådeplatsen för alla medeltidsnördar. Själv har jag varit där. Det är en mycket härlig syn när man kan se alla medeltidsklädda människor. I dagarna har det sänts ett program på SVT2. Speglar mycket av stämningen på detta 7 dagars äventyr. Håll till godo!

Sju dagar medeltid i Visby


måndag 13 januari 2014

Mexikansk kyckling ♥


En lättlagad och nyttig kycklingrätt med mycket smak. Servera med potatis, som ju faktiskt härstammar från just Mexiko.

Ingredienser (4 portioner)

4 kycklingfiléer
olivolja
1 ½ tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 krm malen nejlika
1 tsk cayennepeppar
15 gröna oliver, slantade
½ röd paprika, fintärnad
½ grön paprika, fintärnad
1 liten gul lök, hackad
2-3 klyftor vitlök, pressade
100 g rökt skinka, tärnad
1 dl persilja, hackad
3-4 dl tomatjuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en stor ungfast form med olivolja.
  3. Lägg i kycklingfiléerna.
  4. Blanda salt, svartpeppar, nejlika och cayennepeppar. Strö kryddblandningen över kycklingfiléerna.
  5. Fördela resten av ingredienserna runt om filéerna och häll till sist på tomatjuicen.
  6. Grädda mitt i ugnen c:a 30 minuter.


lördag 11 januari 2014

Panforte di Siena (medeltida kryddkaka) ♥


Siena, söder om Florens och dess rival sedan medeltiden, är en oemotståndlig stad högt upp på en kulle med utsikt över den toskanska landsbygden. För det mesta lugn och vilsam. Lätt att gå vilse i trots det naturliga centrumet, det stora, skålformade torget Piazza del Campo, navet som staden växer ut från. Medeltiden känns ännu mer närvarande i Siena än i Florens, och man vårdar sin kulinariska historia, som i denna medeltida kaka från 1100- eller 1200-talet. Kompakt och matig och med en doft av jul. Panforte di Siena betyder starkt bröd från Siena.

Ingredienser (1 portion)

100 g sötmandel
100 g hasselnötter
1 tsk korianderfrön
1 tsk hela kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk malen kanel
1 tsk riven muskot
50 g torkade fikon, finhackade
1 msk kakao
200 g kanderade citrusskal, grovhackade
rivet skal av 1 citron
50 g vetemjöl
150 g socker
4 msk honung
2 msk smör
florsocker att dekorera med

Tillagning

  1. Smörj en springform och mjöla.
  2. Skålla mandeln och skala den.
  3. Värm ugnen till 150 grader. Lägg nötter och mandel på en plåt och rosta dem i ugnen. Därefter kan hasselnötternas tunna skal gnidas bort.
  4. Mal kryddorna eller stöt i mortel. Blanda kryddor, nötter, mandel, fikon, kakao, kanderat citrusskal, rivet citronskal och mjöl.
  5. Låt socker, honung och smör smälta i en kastrull. Värm blandningen till 120 grader. Använd termometer! Häll genast det heta över nötblandningen. Blanda. Häll i formen och släta ut.
  6. Grädda i 15 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker.

tisdag 31 december 2013

Året 2013.

Året 2013 började på sämsta möjliga vis. Jag tillbringade nästa tre månader på sjukhus. Var väldigt nära att dö. Var en hårsmån. Sen fick jag en pacemaker så blev livet mycket lättare. Så nu är jag en cybernaut. Här på bloggen har det varit lite hacka eller malet. Testade blogg igen, men det är så fel om man ska kunna blogga med frihet. Så nu är jag tillbaka här på Google. Jag har fått en ganska stor receptsamling på bloggen. Det drar en massa människor till mina recept. En annan sak är de bloggare som jag har som favoritbloggar. Det har blivit fyra poster och kommer bli fler. Några är redan på gång.



Men det absolut mest sedda inlägget 2013 är Rubbad fläskytterfile med potatissallad

Nu går vi mot 2014 och nollställer allt. Nya mål och utmaningar. 

Önskar alla läsare och andra som kommer in här ett Riktig Gott Nytt 2014. ♥ Kram på er. 

tisdag 24 december 2013

God Jul


Vill önska alla läsare en riktigt God Jul!

onsdag 18 december 2013

Gratinerad hummer ♥


Ingredienser (2 portioner)

1 stor kokt hummer
smör
4 färska champinjoner
½ purjolök
1 ½ dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald vitpeppar
1 msk vetemjöl
½ dl riven lagrad Grevé

Tillagning

  1. Dela hummern i två lika delar.
  2. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
  3. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
  4. Ansa svampen och skiva den.
  5. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
  8. Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
  9. Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
  10. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
  11. Rör ner hummerköttet.
  12. Fördela fyllningen i hummerskalen.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
  15. Servera genast.

lördag 23 november 2013

Annnaiz blogg


Namn: Annis Pöntinen

Blogg: http://annnaiz.blogg.se/

Ålder: 16 år

Ort: Eskilstuna.

Det finns en hel massa unga bloggare i Sverige. Då jag följer många bloggare så åker en del i papperskorgen direkt, men vissa följer jag med intresse. En av dessa är Annis blogg. Det är fjärde bloggen jag presentera här. Alla har det gemensamt är att de tar sina egna bilder och redigerar dessa själva. De jobbar med stativ och fjärrutlösare. På Annis blogg finns det väldigt mycket bilder och mycket vackra bilder.


Hon fixar sina bilder i Photoshop och det är alltid hög kvalité på bilderna. Trots att denna tjej är bara 16 år, så kommer hon säkert att gå långt med sin blogg om hon fortsätter att utvecklas. Annis har bara bloggat i tre år. Hon har redan visat att hon har mycket bra bilder likvärdiga som de redan etablerade fotobloggarna. Det jag är mest imponerad av är Annis förkärlek till att ta bilder i motljus. Många gör det, men få som behärskar det som Annis. Att ta i motljus är en konst i sig. Behärskar man det så går det per automatik och det går inte åt så många bilder om man vi ha resultat. Det handlar om vinklar och hur mycket man vågar ta ut svängarna. Det är det som gör en medelmåttig fotograf till en utmärk fotograf.





Bloggen i sig handlar om mycket, konserter, resor, modellfotograferingar, smink, outfit bilder, tips och mycket mer.
Nu ska jag välja ut en bild på bloggen som är bäst på Annis. Det var väldigt svårt, Annis bilder är väldigt bra. Men jag har valt en bild.
Motivering: Trots motljus och skimrade snö så är bilden väldig fin. Risken är att allt skulle varit vitt, men här är ansiktet i fokus och det räcker för mig för en sådan bild.


Som vanligt som ställda jag fem snabba frågor till Annis.

Kamera du använder? Jag använder Nikon D3000.

Favoritblogg/ar? Linafoto

Favoritplagg? Mysig vit stickad tröja.

Drömsemester? Åka till L.A

Bästa känslan? Att vara kär.

Annis kommer ha en julkalender på sin blogg med tävlingar. Kommer bli intressant. 

Annis på sociala medier:

Blogg
Twitter

Som alltid har jag prata med Annis om att få använda hennes bilder från bloggen. Kollaget som jag gjort tillhör givetvis Annis med.

fredag 22 november 2013

Fredagsmys med Grizzly.



Fredag kväll, och Grizzly ligger bredvid mig och sover. Han är för mysig den lilla kissen.
Har skrivit ett inlägg som kommer upp imorgon om Annis blogg. En 16-åring bloggerska som tar sina egna bilder och redigerar dem själva. Men mer om detta imorgon.

Sitter och tittar på TV-tablån. Alltså det är fredag kväll och det är bara skit på varenda kanal. Jaja....en del skriker Idol! Men ärligt talat, är det man vill se en fredagskväll? NEJ!

Några tips på filmer som har några år på nacken som en del säkert inte har sett. Så här är listan om du är sugen på film, istället att kolla på Idol.

Hajen
Pulp Fiction
Brotherhood of the Wolf
Sucker Punch
Nyckel till frihet
Det stora blå
Instängd

Här är några av mina favoritfilmer. Tar de senaste filmerna jag gillar någon annan gång.

Ha det bra.