Google+

tisdag 19 augusti 2014

Friidrottens under.

Jag slutar aldrig förvånas av alla killar och tjejer som Sverige för fram inom friidrotten. Man ska ha jäkligt klart för sig att det inte är att ställa in skorna så är man sverigebäst. De krävs inte heller en enorm talang. Men det är ju en fördel.
Man ska undekasta sig en extrem träning och ha en vilja av stål för att klara av vad våra friidrottare gjorde på EM.
Visst det vart "bara" tre medaljer. För mig är det en bedrift. Vi hade flera finalister och det handlar bara om dagsform och en hel tur för man ska upp pallen.
Många pratar om att vi har fått en del gratis på grund av idrottare som fått medborgareskap de sista åren. Men man glömmer att de kom hit av helt andra anledningar än just idrotten. För mig är de lika mycket svenskar än någon annan. Plus att de är en jäkla förebild för massor av tjejer och killar som idrottar.

Jag ser fram emot VM nästa år och OS om två är. Då vi har en bredd som vi aldrig haft förut. Det kommer vaskas guld i Kina och Brasilien.

Pussar och kramar.

Solnedgångar.

Här är några solnedgångar som jag tagit under sommaren. Det har blivit en del.
Just nu är det en ganska jobbig period. I och med att jag kommit upp på väntelistan till mitt hjärtbyte. Dels får jag mår skit. Kroppen kämpar på och jag också. Jag vet också att det är bra. Tyvärr så kan jag inte se allt som så. Det är bara att sträva på, så löser det sig på vägen.
Har varit jävligt dålig på att skriva här, men nu kommer det bli ändring på det, då appen verkar vara rätt så hyfsad. Så häng på så kommer det uppdateringar på min status. Du kan även följa taggen: #stoltshjärta där finns jag på G+ och på Instagram. Heter @spindelweb på Insta.

Ha det gott så hörs vi snart?

Pussar och kramar.

lördag 2 augusti 2014

Mitt hjärta bara växer och växer.


Har varit väldigt dålig en längre tid nu. Värmen är väl en del av det, men mitt hjärta är i dålig kondition,
Jag går på starka mediciner för mitt hjärta ska få lugn och ro. Men tydligen har jag ett jävla skithjärta. För det växer hela tiden. Nu är det 9 cm brett, ska var 6-7 cm, så det är en ganska stor procentuell ökning på ett år. Det som sker är att hjärtväggarna blir tunnare och tunnare. Till slut brister mitt hjärta.

Nu är det väldigt nära att jag finns på väntelistan. Förhoppningsvis kommer beskedet nästa vecka. Det är tur jag har världens bästa läkarteam bakom mig och alla sköterskorna är underbart bra.

Nu ska jag ta det lugnt och skönt.

Ta väl hand om er. <3

lördag 28 juni 2014

Southwestern Grilled Chicken Recept med Lime Smör.

Ingredienser
  • Till kycklingen:
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk osötat kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk grov svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1,5 kg  kycklingdelar

  • För Lime Smöret:
  • ¼ kopp hackad färsk koriander
  • ½ kopp  smör, smält
  • 1 serrano chile, hackad
  • 2 msk hackad vit lök
  • 1 msk färsk limejuice
  • nypa grov svartpeppar
Instruktioner:
  1. Blanda de första 8 ingredienser i liten skål tills de blandats väl. Sprid kryddmixen över hela kycklingen med sked eller med pensel
  2. Grilla kyckling använder medelvärme i en gasolgrill eller indirekt värme för en kolgrill. Stäng locket och grilla ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  3. För lime smöret, blanda alla ingredienser i liten skål. Ringla över kycklingen precis innan servering eller servera separat för doppning.

onsdag 25 juni 2014

Skönt klipp

Hahaha.....skönaste klippet jag sett på länge. :)

tisdag 24 juni 2014

Johanna Karvonen - En vardags blogg.



Johanna Karvonen
Namn? Johanna Karvonen

Blogg: nattstad.se/jjohanna

Ålder: 18 (fyller dock 19 i Juli nu)

Ort: Jakobstad/Jeppo just nu.
Johannas  blogg snubblande jag över av en ren tillfällighet. När jag börjar läsa en blogg som börjar oftast framifrån och bakåt i tiden. Vet inte varför, men har fått för mig att man ser bättre hur man utvecklats som bloggare då. Läser man från början till nutid så är förändringarna för små. Jaja, men med Johannas blogg vart det väldigt kul att läsa, hela tiden.
Hon skriver om sin vardag, mycket bilder och liten text, så man inte drunknar i texten. Det är ju en hårfin avvägning det där. Som Johanna lyckats med.

Johanna är en finlandssvensk som återfinns just nu i mellersta Finland, hon har det finlandssvenska dialekten som är så mysigt. Snart 19 år och är en ganska glad skit. Här finns inte det vemod som är känt för Finland. Eller så döljer hon det väldigt väl. Hur som helst så tar hon med er på en resan genom livet. Hon skriver ofta och så man behöver inte vänta på hennes inlägg i flera dagar. Här går det undan.
Hon finns på de flesta sociala medier, listan på dessa finns längre ner. Dessutom så vloggan hon lite. ;)

Nu kommer det det till där jag ska försöka mig på att ta ut den bästa bilden på bloggen. Det var ganska enkelt. Tycker den här bilden är ganska talade för Johanna. En glad tjej som tar livet inte allt för hårt.





Kamera du använder? Just nu bara min iPhone
Vilka bloggar följer du?
Aina Lesse, Kissie, Kenza
Favoritplagg? Mina nya jeans ;)
Drömsemester? Med underbart folk, långt härifrån. Typ Hawaii
Bästa känslan? Att vara lycklig!

Här återfinns Johanna på sociala medier: 
Facebook
Instagram
Twitter
Google+
Givetvis har jag fått tillåtelse av Johanna att publicera bilder här på min blogg.

måndag 23 juni 2014

Tävla om en bikini.

Min bloggvän Annis har en tävling på sin blogg. Gå in där och tävla. Lycka till.

http://anniz.se/2014/06/tavling-die-bikini/

fredag 2 maj 2014

Chokladfondant ♥


Sugen på något gott, testa denna lättfixade chokladfondant.

Ingredienser

100 gram smör

150 gram mörk choklad, gärna 70%

2 st äggula(or)

1 st ägg

0,5 dl strösocker

Servera med

färska bär

Tillagning

  1. Det är svårt att ge någon exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika. Men när ytan på fondanten rundas av och blir matt har kanterna börjat stelna. Vill du som jag att fondanten till största del ska vara krämig ska du ta ut den då – annars väntar du någon minut till, då blir den mer stadig. Inget är fel, fondanten blir god hur som helst!
  2. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
  3. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
  4. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär.

söndag 6 april 2014

Budapestrulle


Söndagar är bakdagar. Här är en Budpestrulle som passar bra till söndagsfikat.

Ingredienser

6 st äggvita(or)

3 dl strösocker

50 gram marsanpulver

100 gram hasselnötter, finhackade

3 dl grädde

1 burk(ar) mandarin(er), konserverade

choklad, smält, till garnering


Tillagning

6 bitar

  1. Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt sockret och marsanpulvret lite i taget.
  2. Finhacka hasselnötterna och vänd försiktigt i dem. 
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20 minuter längst ned i ugnen.
  4. Låt stå i ca fem minuter innan du stjälper upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper.
  5. Vispa grädden och blanda i de avrunna mandarinerna.
  6. Fördela detta på marängbottnen och rulla ihop. Ringla lite smält choklad över.

lördag 5 april 2014

Kantarelldoftande fläskfilé i panna


Ingredienser (4 portioner)
400 gram  fläskfilé(er), färsk
2 dl  crème fraiche
1 msk  smör, till stekning
1,5 msk  Bong Touch of Taste Kantarellfond
50 gram  kantareller, konserverade eller frysta
10 st  körsbärstomater
1 msk  timjan, grovhackad

Tillagning
  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt o peppar.
  2. Stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
  3. Vispa ihop crème fraiche och kantarellfond.
  4. Slå över fläskfilén och kantarellerna.
  5. Rör om och låt småkoka i några minuter.
  6. Blanda ner de halverade tomaterna och riv av bladen från färsk timjan, strö över.
  7. Servera med nykokt pasta eller ugnsbakad klyftpotatis.