Google+

lördag 14 mars 2015

Ädelostgratinerad kyckling med valnötter


Ingredienser

700 gram  kycklingfilé(er)
1 st  gul lök(ar)
2 st  vitlöksklyfta(or)
1 msk  smör
salt och peppar
timjan
2 dl  crème fraiche
125 gram  ädelost
1,5 dl  valnötter, hackade
1 st  vitlöksklyfta(or), pressad
1 msk  kycklingfond

Till servering:



Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär filéerna på längden i två delar. Finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca några minuter per sida. Salta och peppra och krydda med timjan.

3. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera 30 minuter. Servera med exempelvis haricot vertes.











onsdag 11 mars 2015

Fotokonst

Jag gillar fotokonst och mycket som rör foto överhuvudtaget. Jag gör en hel bilder som sketch eller teckningar för egen del, bara för att jag tycker det är kul. Sällan jag publicerat något. Idag gör jag ett undantag och kommer publicera några teckningar som är tagna av andra fotografer och av mig själv. Alla fotografer har jag fått tillstånd att publicera. Det är en del naket, men det är konstnärligt och har inte något med porr att göra. Jag kan även säga att jg gör mina teckningar med olika program. Det är aldrig ett program som står för allt på bildern. Ibland gör jag de för hand i Photoshop, men då jag sällan blir nöjd med resultatet så gör jag det jag trivs bäst med.

Håll till godo.










Sub Chicken mango

  

 Detta behöver du:

  • 1 Pågen Äntligen Sub eller dylikt.
  • 3 msk färskost, t.ex. Philadelphia
  • 2 msk mango chutney
  • 1-2 salladsblad
  • 1 tomat
  • 5 cm färsk gurka
  • 1/2 stekt/grillad kyklingfilé
  • 1-2 skivor lagrad ost
  • Salt och peppar
Tillagning:
  • Bred färskost på suben.
  • Klicka på hälften av chutneyn.
  • Skölj grönsakerna.
  • Riv salladen, skiva tomat och gurka och lägg det i suben.
  • Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå.
  • Toppa med ett par ostskivor.
 #mat #recept #kungenochslaven

måndag 29 december 2014

Spiders ekonomilåda


Idag har kanske det mest lättaste och billigaste rätten sedan jag började med dessa recept. Alla klarar av detta.

Ingredienser (3 portioner)

  • frysta pommesfrites
  • falukorv
  • ketchup
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär falukorven som pommesen.
  3. Blanda falukorv och pommes i en långpanna. Krydda med svartpeppar.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Servera med ketchup.

söndag 28 december 2014

Krämig sambalpasta


Ingredienser (4 portioner)

400 portioner pasta, t. ex. gnocchi
600 g skinkstek eller annat fläskkött
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
2-3 tsk sambal oelek
2 tsk kinesisk soja

Tillagning

Skär köttet i strimlor.
Skala och hacka vitlöken och skala och skiva rödlöken.
Koka pastan.
Bryn det strimlade köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.
Fräs vitlök och rödlök och lägg över i grytan.
Tillsätt vispgrädde, fond, sambal oelek och soja. Låt koka i några minuter.
Servera köttsåsen med pastan och valfria grönsaker.

lördag 27 december 2014

Fetaostsallad med bacon


Ingredienser (3 portioner) 

½ påse blandad sallad
½ gurka
½ röd paprika
½ gul paprika
1 avokado
2 paket bacon
1 paket fetaost
Sås
2 dl creme fraiche
1 burk cantadou vitlök & örter

Tillagning

Blanda såsen väl och ställ kallt.
Skölj salladen vl och låt rinna av.
Skiva gurkan, strimmla paprikan och skiva avokadon.
Tärna osten.
Stek bacon.
Blanda allt och servera med såsen.

fredag 26 december 2014

Salviapanna med fläskfilé


Ingredienser (6 portioner)

800 g fläskfilé
smör
havssalt
nymald svartpeppar
2 msk hackad färsk salvia
3 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kalvfond

Tillagning
Ansa och skär fläskfilén i tjocka skivor. Krydda med salvia, havssalt och svartpeppar.
Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med rikligt med smör.
Häll grädden över köttet i pannan. Smaksätt med balsamvinäger, resten av salvian, kalvfond och eventuellt mer svartpeppar.
Låt allt koka under 8-10 minuter.
Servera med ungspotatis och sallad.

#recept 

fredag 19 december 2014

Min goa gamla Pinterest

Jag älskar min Pinterest. Massa bilder och mycket trevliga vänner. Här är min anslagstavla med svenska bloggare.

onsdag 29 oktober 2014

About me

About me är en sajt som är helt kalas. Inte bara för de som följer dig utan för dig själv med. Grejen med About me är att folk kan se var du finns på olika sociala medier, vad du är intresserad av och allmänt om din person.


Dessutom kan folk integrera med dig, de kan visa sin uppskattning på olika sätt. Du får en egen mail som är kopplade till ditt konto som AOL-mail. Mycket bra förövrigt. Har du adra mail, så kan du enkelt ha about.me som signatur. Då slipper du dra var du finns på nätet jämt. Allt finns där.

Min Min signatu 
Ovan: min signatur på mina mail. 

En annan sak är att när folk tar sig tid att skriva till dig eller bara engagera sig i ditt arbete med en komplimang som finns i system. Då är det inte bara för att man gör det av artighet. Man träffar mycket intressanta personer. Jag har till och med erbjudits jobb i utlandet pga av min sida på about.me. About.me har en en två olika betalkonton, men jag har aldrig använt dessa, utan tycker den gratisversionen har varit fullt tillräcklig.

Du kan även promota dig på ett visst social nätverk. Du ser hur jag gjort längst upp på bilden ovan. "Follow me on Instagram" Detta kan du själv fixa så du kan promota dig på vilket nätverk som helst.

Nu till det som jag tycker helt makalöst fantastiskt. Kolla bilden här nedan.
I mitt på juni så började jag klicka lite på personer på about.me. Gav dom credd för deras arbete och deras profil på about.me. Det fullkomlig exploderade av besökare på min sida och massor med komplimanger om min sida och mina andra sidor på sociala medier. Man kan säga att så fort du engagerar dig på about.me så kommer intresset för dig till en helt nu nivå. Jag har aldrig sett det på något social media förut, inte så explosivt. Så about.me levererar dygnet runt. Jag har alltså 45 527 personer som besökt mig på min about.me sida sedan mitten av juni. Jag har inte varit så aktiv som jag borde, men jag har märk att jag har fått mycket mer följar på Instagram bara på grund av jag promotat min Insta på just about.me.

För mig som person är about.me den värdefullaste sidan på nätet just nu. Där har jag full koll på vad jag vill framhäva och var folk kan finna mig. Så testa och se hur mycket du själv märker av hur ditt personliga flöde ökar bara på grund av about.me.

Jag finns på About.me och svara på alla frågor om det skulle vara några oklarheter.

Hug & Kiss

lördag 25 oktober 2014

Smink och nagelvård.



Här är en blogg för er som gillar smink och nagelvård. Aaliyah är en tjej som är grymt duktig på smink och gör även naglar. Hon är även en som pinnar mina nagelanslagstavlan på Pinterest.